Welcome to Interprint International.

You're visiting from Germany. Continue to...

Content between the respective countries may vary.
×

Construction Start for the New Service Centre

Arnsberg location will be expanded by two multifunctional halls

Interprint is currently expanding its facilities at its headquarters in Arnsberg by about 2,500 square metres. After thorough planning, the construction phase of the Interprint Service Centre started in September 2017: Two multifunctional halls are being built at the 'Am Westring 22' site as an annex to the current production facilities of the international décor printer.   

 

A new, one-storey hall with a floor space of 430 square metres will in the future accommodate a refill station for inks and chemicals. An accidental discharge basin that can hold 30,000 litres is also being built to comply with the highest safety standards.  After its completion, the multifunctional hall will also be a handling and storage area for printing cylinder boxes.

 

The second hall with a floor space of more than 2,000 square metres and three storeys will in the future accommodate the sampling department and the archives. The reason for this spatial expansion is that Interprint has grown in recent years and, with it, the important service areas for customer acquisition and quality assurance.  The capacities in the existing buildings are therefore exhausted.

 

"With projects like the construction of the new Interprint Service Centre, we are ensuring the future competitiveness of our company," explained Interprint's Managing Director Frank Schumacher. "Thanks to the spatial expansion, we can make work processes more efficient. Overall, Interprint will significantly improve its internal and external service quality," is how Schumacher summarised the advantages of the building project.

 

The completion of both halls is scheduled for the summer of 2018.





  • The construction stage of the new Service Center in Arnsberg has started.

  • This is how the completed building will look like (visualization/source: onp-architekten.de).